Uw mening & ervaring:
ďLos van elkaar gingen we verder op zoek. We snuisterden op internet rond en wat schetste onze verbazing: beiden, serieus waar, kwamen we uit op de website van Sijtsema uit Eenum.Ē
Gezina Smit en Ron Terburg
  • Open prieel 2,25 x 4m met hardstenen neuten p1 Monica 3 x 2,8m en luifel van 2,3 x 2 m TBC Huisje P2
  • Caravanstalling met Tuinkamer Tuinhuisje Een nieuwe Droom Carport 5 x 7 m met luifel van 80 cm fill TBC Huisje 2,5 x 2,5m
  • Berging met puntdak 2,5 m x 4 m Tuinhuisje Monica
Zelfbouw stap voor stap
Wij leveren de berging, prieel bij u thuis af. Compleet met montage materiaal.<br />
Wij leveren de berging, prieel of naar uw wensen op maat gemaakt tuinhuis bij u thuis af. Compleet met montage materiaal.

     


Bewerk de bouwplek voor met een 20 cm dikke aangetrilde zandplaat.<br />
Een vrije ruimte van 1 m rondom de te plaatsen berging is nodig om het werk te verrichten. Bewerk de bouwplek voor met een 20 cm dikke aangetrilde zandplaat.
Een vrije ruimte van 1 m rondom de te plaatsen berging is nodig om het werk te kunnen verrichten.

De fundering is op maat en voor de deur is een uitsparing gemaakt zodat er geen hoge opstap is

De fundering balken zijn op maat en voor de deur is alvast een uitsparing gemaakt zodat er straks geen hoge opstap is. 

U graaft de fundering balk niet in maar plaatst deze op het maaiveld/zandbed.

Aan de binnenzijde van de fundering balk worden hard houten piketten geslagen, waaraan u de fundering balk haaks en waterpas koppelt en vastzet met slotbouten.


De wanden zijn compleet gemonteerd, zorg ervoor dat er ruimte is om deze rechtstandig op de bouwplek te krijgen. De wanden zijn compleet gemonteerd, zorg ervoor dat er ruimte is om deze rechtstandig op de bouwplek te krijgen.

Dan plaatst u de complete wanden op de fundering.<br />
Dan plaatst u de complete wanden op de fundering.

De wanden worden in de hoeken met schroeven aan elkaar gekoppeld. De wanden worden in de hoeken met schroeven aan elkaar gekoppeld.

Als alle wanden gekoppeld zijn zet u deze evenwijdig en haaks op de fundering en schroef dan de wanden vast aan de fundering<br />
Als alle wanden in de hoeken gekoppeld zijn zet u deze evenwijdig in een rechte lijn en haaks op de fundering. Schroef dan de onderste regels van de wanden goed vast aan de fundering.


Nu worden de spanten op de wanden geschroeft waarop dan de gordingen komen.  Nu worden de spanten op de wanden geschroeft waarop dan de gordingen komen.

Bij een berging met luifeltje wordt de onderzijde van de luifel betimmerd. Bij een berging met luifeltje wordt de onderzijde van de luifel betimmerd.

De golfplaten worden gemonteerd met RVS houtdraadbouten en afdichtingsring. Aan de onderzijde moet de golfplaat Ī 8cm oversteken zodat het regenwater straks precies in de goot terecht komt.<br />

De golfplaten worden gemonteerd met RVS houtdraadbouten en afdichtingsring. Aan de onderzijde moet de golfplaat Ī 8cm oversteken zodat het regenwater straks precies in de goot terecht komt.De gootbeugels worden netjes langs een touwtje een klein beetje op afschot geplaatst. En de golfplaten worden afgewerkt met bitumen nokken die in iedere dakhelling zijn te vormen.

Tijd voor de afwerking. De gootbeugels worden netjes langs een touwtje met een klein beetje afschot geplaatst. De pijp kan eventueel later in een regenton zodat u altijd water heeft om uw planten te verzorgen.

Bovenop de golfplaten word de nok afgewerkt met bitumen nokken die in iedere dakhelling zijn te vormen. De onderste rabat delen worden er nu onder gespijkerd het stellen is immers klaar.

 


De deuren worden  gehangen die compleet voorgemonteerd geleverd zijn met hang en sluitwerk.<br />

De deuren worden afgehangen die compleet voorgemonteerd geleverd zijn met hang en sluitwerk.


De windveren worden geplaatst voor een nette afwerking van de golfplaten. <br />
<br />
 Nu kunt u tegen de fundering aan straten en ook kunt u aan de binnenzijde straten of een betonvloer storten.<br />
<br />
 Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken?<br />
Neem dan contact op >>

De windveren worden geplaatst voor een nette afwerking van de golfplaten.


Nu kunt u tegen de fundering aan bestraten en ook kunt u binnen in de berging trottoirtegels leggen of een betonvloer storten.
 


Eindresultaat bij nacht, aangekleed en met spotjes in de luifel.<br />
Zo creŽert ieder een heerlijk eigen stekkie.

Nadat de berging geplaatst is mag er direct worden geschilderd. Sijtsema adviseert altijd Perkoleum en /of Ecoleum van www.koopmansverfshop.nl

Eindresultaat bij nacht, aangekleed en met spotjes in de luifel.
Zo creŽert ieder een heerlijk eigen stekkie.


Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken?
Neem dan contact op >>


2006 / 2014 Sijtsema Eenum | Links | Algemene voorwaarden | Ontwerp: Remedia.nl