Uw mening & ervaring:
Los van elkaar gingen we verder op zoek. We snuisterden op internet rond en wat schetste onze verbazing: beiden, serieus waar, kwamen we uit op de website van Sijtsema uit Eenum.
Gezina Smit en Ron Terburg
  • Tuinhuisje grif Garage met paardenstal Poort Berging 3m x 4,25m met zijluifel van 3m x 5,6m Long Island
  • TBC Huisje Tuinhuisje Monica Berging met puntdak 2,5 m x 4 m Caravanstalling met Tuinkamer p1 Monica 3 x 2,8m en luifel van 2,3 x 2 m
  • Open prieel 2,25 x 4m met hardstenen neuten Berging 2,5m x 4m met pannendak Prieel 6 kant 3 m doorsnede P2 GarageGarage met B&B ernaast Garage 6x10m met Dakpanprofiel platen

Draaiend TBC-huisje; met alle authentieke elementen

Vr de Tweede wereld oorlog was tuberculose (TBC) n van de meest voorkomende ziekten. De ziekte was slecht te behandelen de enige remedie in die tijd was goed eten, frisse lucht en veel rust.
De patinten gingen voor genezing naar een sanatorium, daar lag men overdag buiten op de veranda of binnen in lighallen. Het verblijf in zon sanatorium kostte natuurlijk heel veel geld. Minder rijke mensen konden in een TBC-huisje verblijven. De huisjes waren op een stalen onderstel met massieve wielen gemonteerd, zodat ze met de zon meegedraaid konden worden. Daardoor werd er optimaal gebruik gemaakt van de mogelijkheid om in de zon te liggen. De huisjes hadden veel glas met openslaande deuren en in de zijwanden ramen die tegenover elkaar open konden.

Meestal werden de huisjes in serie gemaakt, maar het kwam ook wel voor dat de wat rijkere mensen een huisje lieten ontwerpen door een architect en/of lieten bouwen door een schrijnwerker/timmerman. Ze waren oorspronkelijk geverfd in een beige/roomachtige kleur. Vaak ontstonden, door de kleinschaligheid, prachtige juweeltjes.
In 2006 is Sijtsema Eenum weer begonnen met het maken van deze prachtige nostalgische huisjes.
Precies zoals ze vroeger waren, met authentiek hang- en sluitwerk, de gietijzeren handvatten de ornamenten en natuurlijk voorzien van draaischijf met massieve wielen.
Uiteraard met de hoogstaande kwaliteit die kenmerkend is voor alle producten van Sijtsema!

Zon TBC-huisje kan met recht een blikvanger zijn in je tuin. Een heerlijk plekje voor jezelf om je even terug te trekken van de drukte van alledag. Lekker in de zon of juist in de schaduw. Het kan natuurlijk ook die leuke extra slaapplek zijn voor (klein)kinderen, familie of vrienden.Voor meer verhalen en informatie over het TBC-huisje kijk op onze site www.tbchuisje.nl en op www.zonnehuisje.nl


Meer informatie of offerte op maat >>2006 / 2014 Sijtsema Eenum | Links | Algemene voorwaarden | Ontwerp: Remedia.nl