Uw mening & ervaring:
ďLos van elkaar gingen we verder op zoek. We snuisterden op internet rond en wat schetste onze verbazing: beiden, serieus waar, kwamen we uit op de website van Sijtsema uit Eenum.Ē
Gezina Smit en Ron Terburg
  • Caravanstalling met Tuinkamer fill TBC Huisje 2,5 x 2,5m Berging met puntdak 2,5 m x 4 m
  • Open prieel 2,25 x 4m met hardstenen neuten p1 P2 Monica 3 x 2,8m en luifel van 2,3 x 2 m Tuinhuisje Monica
  • TBC Huisje Tuinhuisje Een nieuwe Droom Carport 5 x 7 m met luifel van 80 cm

Het Zonnehuisje is een uniek draaibaar tuinhuisje waarin je tot rust komt van de dagelijkse drukte. Waar je samen of alleen kunt genieten van waardevolle momenten. Momenten waarin het draait om rust, inspiratie, stilte, harmonie en aandacht. Uniek aan het Zonnehuisje is dat het op een draaischijf staat, zodat je het kan draaien zoals je wilt:

heerlijk in de zon uit de wind, of juist uit de zon in de schaduw

Draai het huisje zo, dat het aansluit bij je behoefte op dat moment: lekker in het voorjaarszonnetje met een kopje koffie, een beschut maar licht plekje in het najaar om rustig te kunnen werken, een schaduwvol plekje in hoogzomer om verkoeling te vinden na een lange warme dag in de zon.

Hieronder zie je dat het Zonnehuisje gedraaid wordt.


                      

Het ontwerp van het Zonnehuisje is gebaseerd op het tbc-huisje. V√≥√≥r de Tweede Wereldoorlog was tuberculose (tbc) √©√©n van de meest voorkomende ziekten. De ziekte was slecht te behandelen, de enige remedie in die tijd was goed eten, frisse lucht en veel rust. Pati√ęnten gingen voor genezing naar een sanatorium, daar lag men overdag buiten op de veranda of binnen in lighallen. Het verblijf in een sanatorium kostte natuurlijk heel veel geld. Minder rijke mensen konden in een tbc-huisje verpleegd worden. De huisjes waren op een stalen onderstel met massieve wielen gemonteerd, zodat ze met de zon meegedraaid konden worden. Daardoor werd er optimaal gebruik gemaakt van de mogelijkheid om in de zon te liggen. De huisjes hadden veel glas met openslaande deuren en in de zijwanden ramen die tegenover elkaar open konden.

Meestal werden de huisjes in serie gemaakt, maar het kwam ook wel voor dat de wat rijkere mensen een huisje lieten ontwerpen door een architect en/of lieten bouwen door een schrijnwerker/timmerman. Ze waren oorspronkelijk geverfd in een beige/roomachtige kleur. Vaak ontstonden, door de kleinschaligheid, prachtige juweeltjes.

In 2006 is Sijtsema Eenum weer begonnen met het maken van deze prachtige nostalgische huisjes. We noemen het nu een Zonnehuisje, maar ze zijn precies zoals ze vroeger waren, met authentiek hang- en sluitwerk, de gietijzeren handvatten de ornamenten en natuurlijk voorzien van draaischijf met massieve wielen. Uiteraard met de hoogstaande kwaliteit die kenmerkend is voor alle producten van Sijtsema!

Een Zonnehuisje kan met recht een blikvanger zijn in je tuin. Een heerlijk plekje voor jezelf om je even terug te trekken van de drukte van alledag. Lekker in de zon of juist in de schaduw. Het kan natuurlijk ook die leuke extra slaapplek zijn voor (klein)kinderen, familie of vrienden.


Kijk voor meer verhalen en informatie over het Zonnehuisje op www.zonnehuisje.nl
2006 / 2014 Sijtsema Eenum | Links | Algemene voorwaarden | Ontwerp: Remedia.nl