Uw mening & ervaring:
ďLos van elkaar gingen we verder op zoek. We snuisterden op internet rond en wat schetste onze verbazing: beiden, serieus waar, kwamen we uit op de website van Sijtsema uit Eenum.Ē
Gezina Smit en Ron Terburg
  • Tuinhuisje Monica Poort GarageGarage met B&B ernaast Geitenhok 2,5m x 4m met sleepluifel van 1m Tuinhuisje grif
  • Tuinhuisje Een nieuwe Droom Garage 3,5 x 8m Carport 5 x 7 m met luifel van 80 cm Caravanstalling met Tuinkamer Garage 5 x 7m met inpandige luifel van 1,5m x 3m Garage met paardenstal
  • Berging 2,5m x 4m met pannendak Berging Lessenaar Garage met wolfseinden Prieel 6 kant 3 m doorsnede

Draaibaar Zonnehuisje met alle authentieke elementen

Vóór de Tweede Wereldoorlog was tuberculose (TBC) één van de meest voorkomende ziekten. De ziekte was slecht te behandelen de enige remedie in die tijd was goed eten, frisse lucht en veel rust.
De pati√ęnten gingen voor genezing naar een sanatorium, daar lag men overdag buiten op de veranda of binnen in lighallen. Het verblijf in een sanatorium kostte natuurlijk heel veel geld. Minder rijke mensen konden in een TBC-huisje verblijven. De huisjes waren op een stalen onderstel met massieve wielen gemonteerd, zodat ze met de zon meegedraaid konden worden. Daardoor werd er optimaal gebruik gemaakt van de mogelijkheid om in de zon te liggen. De huisjes hadden veel glas met openslaande deuren en in de zijwanden ramen die tegenover elkaar open konden.

Meestal werden de huisjes in serie gemaakt, maar het kwam ook wel voor dat de wat rijkere mensen een huisje lieten ontwerpen door een architect en/of lieten bouwen door een schrijnwerker/timmerman. Ze waren oorspronkelijk geverfd in een beige/roomachtige kleur. Vaak ontstonden, door de kleinschaligheid, prachtige juweeltjes.
In 2006 is Sijtsema Eenum weer begonnen met het maken van deze prachtige nostalgische huisjes. We noemen het nu een Zonnehuisje, maar ze zijn precies zoals ze vroeger waren, met authentiek hang- en sluitwerk, de gietijzeren handvatten de ornamenten en natuurlijk voorzien van draaischijf met massieve wielen. Uiteraard met de hoogstaande kwaliteit die kenmerkend is voor alle producten van Sijtsema!

Een Zonnehuisje kan met recht een blikvanger zijn in je tuin. Een heerlijk plekje voor jezelf om je even terug te trekken van de drukte van alledag. Lekker in de zon of juist in de schaduw. Het kan natuurlijk ook die leuke extra slaapplek zijn voor (klein)kinderen, familie of vrienden.

Voor meer verhalen en informatie over het Zonnehuisje kijk op  www.zonnehuisje.nl


Klik hier voor meer informatie of offerte op maat 2006 / 2014 Sijtsema Eenum | Links | Algemene voorwaarden | Ontwerp: Remedia.nl