Ervaringen van klanten 

“Wij weten een aannemer die bij jullie past.”

Was het antwoord van vrienden van ons, nadat we de vraag hadden gesteld, wat zijn jullie ervaringen met betrekking tot aannemers? Deze vraag stelden wij, aangezien onze ervaringen in de loop der jaren teleurstellend waren geweest.

De aannemers die bij ons werkzaamheden hadden verricht kwamen hun afspraken niet na, kregen klussen tussendoor, waardoor wij langer moesten wachten. Geen of onvoldoende tijd om overleg te hebben. Facturen die niet overeenkwamen met de afspraken. Maar vooral veel miscommunicatie. Ons beeld van aannemers was hierdoor redelijk negatief te noemen en we waren het vertrouwen in aannemers verl

oren.

Dit beeld is veranderd, aangezien aannemersbedrijf Sijtsema, met ondernemer Monie van Paassen als boegbeeld een andere visie hebben op het aannemen van projecten.

houten tuinhuis sijtsema eenum

Nieuwsgierigheid en doorvragen

Voor haar waren wij het vertrekpunt, dit doet zij door nieuwsgierig te zijn in positieve zin. Nieuwsgierigheid betekent voor haar belangstellend te zijn naar de klant toe. Doorvragen en vooral ook heel goed luisteren naar wat de klant precies wil. Hiervoor neemt zij de tijd en geeft je advies, maar zo dat zij niet zegt hoe het moet.

Monie zet je aan het denken, zij laat je nadenken over meerdere mogelijkheden, in kosten, materiaal, stijl en tijd. Daarnaast is er een open communicatie over eventuele meerkosten, die wij overigens niet hebben gehad, omdat we binnen de begroting zijn gaan schuiven, hierin denkt zij mee en zoekt naar oplossingen.

Zoals afgesproken werden de werkzaamheden in de afgesproken tijd gedaan. En werd er dagelijks gevraagd of alles nog verliep zoals was afgesproken en of er nog andere wensen waren. De medewerkers waren geweldige mensen om in en rond je huis te hebben.

Ze kenden de afspraken, werkten hard en vooral heel kundig, vakmensen dus. Als de dag voorbij was werd er opgeruimd en werd alles nagelopen wat er die dag was gedaan.

Ons verhaal klinkt misschien als een lofzang, dat klopt, het is een lofzang. En ja, het is een aannemer die bij ons past, met de stellige overtuiging dat wij niet de enige zijn.

Karin Veurink en Johan Brokken

Maatwerk

Ik hecht eraan eerst zelf rond te kunnen neuzen, zegt Hans Sauerborn. Ik hou niet van dat opdringerige verkoopgedrag. Bij Sijtsema laten ze je in je waarde en geven op het juiste moment het benodigde of gevraagde advies.

Hans en Anneke verhuisden begin 2000 naar de Eenumerweg, onder de rook van Zeerijp. Vrij en ruimtelijk wonen is het daar. En de hobby van Anneke past daarbij: paardrijden. Maar het betrokken huis had geen paardenschuur.

Wat je dichtbij kunt halen, moet je niet ver willen zoeken. Daarom gingen ze naar Sijtsema in Eenum om een offerte te vragen voor een schuur met paardenstalling en dan om die boom heen die daar midden in de tuin staat. Maatwerk moest het worden.

Bij Sijtsema troffen ze Monie die enthousiast met ons meedacht. Al snel had ze een tekening op papier.

Daarna nog een keer met Monie om de tafel over de prijs. Na argumenten heen en weer kwamen we er uit. Achteraf een prima prijs. In vergelijking met andere bedrijven heb ik het gevoel dat je bij Sijtsema meer kwaliteit krijgt voor dezelfde prijs.

paardenstal van hout Sijtsema Eenum

Project nr. 2

Omdat het eerste project naar volle tevredenheid is verlopen, besluiten Anneke en Hans om ook een tweede wens, een veranda achter in de tuin, door Sijtsema te laten uitvoeren. Zelf maken ze een schets van hoe het er uit moet gaan zien. Na wat kleine aanpassingen kan ook dit idee gerealiseerd worden.

veranda sijtsema eenum

Op de vraag of ze Sijtsema aan andere mensen zouden aanbevelen: Jazeker, bij Sijtsema is afspraak afspraak, de prijs/kwaliteitsverhouding zeer goed en heb je nog echt persoonlijk contact. Gewoon doen dus!

Een derde project? Wie weet! En dan zeker weer door Sijtsema.

Anneke en Hans Sauerborn

Tevreden Friezen

Eigenlijk was het toeval dat Hayo en Esther uit het Friese Dokkum bij Sijtsema uit Eenum terecht kwamen. Ze wilden een schuur in de achtertuin bij hun huis. Een atelier voor workshops en cursussen Bloemsierkunst. Een atelier met een oude nostalgische look.

Hayo en Esther hadden al diverse aannemers gevraagd om een offerte. Omdat de website van Sijtsema ons wel aansprak, hebben we Monie een mail gestuurd met ons idee. Kort daarna kregen we een uitgebreide offerte per mail toegestuurd. En dat zag er beslist niet verkeerd uit. Een prima offerte met een scherpe prijs. Snel een afspraak gemaakt en een week later zaten we in de auto naar Eenum. Wel een uur rijden. Ja, je moet er wat voor over hebben.

Het klikte meteen

Het klikte meteen. Esther, afkomstig uit het Westland vond een leuke klik met Monie die daar ook geboren is. Hayo: ze spraken dezelfde taal, en zijn beide van het type aanpakken. Dus dat zat goed. Mijn vrouw is daar wel gevoelig voor. Monie is een vakvrouw. Ze heeft verstand van houtbouw, weet alles van constructies, ze heeft materiaalkennis en denkt enthousiast met je mee. Erg plezierig.

Na ons bezoekje aan Eenum hebben we nog minstens 20x mailcontact gehad om onze wensen bij te stellen en allerlei vragen te stellen. Esther: We wilden geen standaard schuur, maar op maat. Alles moest tot op de centimeter kloppen. Monie reageerde altijd binnen een dag op onze mails en gaf antwoord op alle vragen die we op haar afvuurden. Geweldig klantvriendelijk.

De plaatsing

Uiteindelijk waren we eruit. De datum van plaatsen werd gepland en daaraan hield Sijtsema zich keurig. We hadden de vloer laten storten door een aannemer uit Dokkum. En Monie kwam voor plaatsing persoonlijk langs om alle maten op te nemen. De schuur werd in 2 dagen geplaatst en afgewerkt. Ook tijdens de bouw verliep het contact steeds goed. Een paar aanvullende wensen van ons werden zonder probleem gehonoreerd. We zijn zeer tevreden.

 

Esther is inmiddels druk bezig met de inrichting van haar workshopatelier. Alles in warme kleuren en nostalgische materialen. Ook de bedrijfsnaam is er al: Natuurlijk Esther.
Wij kijken terug op een heel goed contact met Monie en haar bedrijf. We kunnen dit bedrijf iedereen aanraden. Want Sijtsema staat bij ons voor kwaliteit, vriendelijkheid, persoonlijk contact, afspraak=afspraak. En dat alles tegen een scherpe prijs.

Esther en Hayo

Geen standaardmodel van de bouwmarkt

In 2006 toen we in Nietap kwamen wonen hadden we meteen het idee om ooit nog eens een mooi zitje en een extra schuur achter ons huis te bouwen. Na eerst de verbouwing van het woonhuis te hebben afgerond gingen we op zoek naar iets wat goed bij ons huis in de kop van Drenthe zou passen.

Al snel waren we er uit dat dat geen standaardmodel moest zijn van de bouwmarkt. Los van elkaar gingen we verder op zoek. We snuisterden op internet rond en wat schetste onze verbazing: beiden, serieus waar, kwamen we uit op de website van Sijtsema uit Eenum en kozen voor het model Monica. Een schuur met kapschuur in 1 met een Drentse uitstraling. Donker ruw rabat en witte boeidelen. Helemaal wat we wilden hebben!

Monica Sijtsema Zonnehuisje kapschuur tuinhuis veranda overkapping

Hartelijke ontvangst

Een offerte was de volgende stap en die voldeed aan onze toenmalige verwachtingen. Aangezien we de tuin eerst nog wilden aanpakken verdween de offerte voor alsnog in de bureaulade. Na noeste arbeid in de tuin, en absoluut geen twijfel over onze keuze, gingen we met de offerte uit de bureaulade, op bezoek bij Monie van Paassen, eigenaresse van Sijtsema, in Eenum. Door Monie werden we hartelijk en open ontvangen. Koffie, meedenken, schetsen en advies. Het klikte meteen.

En de ruimte? Hoe groot willen we onze schuur eigenlijk? Buiten stond een showmodel van de Monica. We zetten in gedachten de fietsen, de grasmaaier en wat tuingereedschap erin. Lang nadenken hoefden we niet, onze schuur moest groter worden dan het showmodel. 4 meter luifel en ook 4 meter schuur, daar kozen we uiteindelijk voor. En nu we toch bezig zijn, die zinken goten passen toch echt beter dan de iets goedkopere plastic bakgoten. Voor ons werd dat nog even door sparen, maar dan kregen we ons tuinhuis echt volledig naar onze wensen. Een nieuwe offerte kregen we even later in de bus en liet nog steeds een prima verhouding tussen prijs en kwaliteit zien.

De dag van de plaatsing

6 april is het zover. De mannen van Sijtsema, Niels en Geerle, rijden voor met op de aanhangers een complete schuur/kapschuur. Een dag zal het duren. Gezina gaat naar haar werk en is benieuwd of ze dat gaan redden. Aan het eind van de dag staat de Monica in al haar glorie al overeind. Pannen erop en eromheen keurig netjes opgeruimd! Gezina en Ron zijn tevreden, supertevreden!

Klachten of problemen? Nee, die hebben we niet gehad. We gaan nu zelf nog een terras aanleggen en een paadje naar de schuurdeur. En straks heerlijk loungen, in het zonnetje, in de luie terrasstoelen die al onder de luifel klaar staan.

En zo staat Monica, samen met Gezina en Ron, te genieten met haar gezicht in de Nietapse zon.

Gezina Smit en Ron Terburg

Meer informatie?

-
Sijtsema Eenum     |       Bosweg 1     |       9913PA Eenum Gr.     |       tel: 0596-571118
Neem contact op